Україна

У фракції «Голос» змінився лідер

Головою фракції «Голос» замість Ярослава Железняка стала депутатка Олександра Устінова. Про це на засіданні Верховної Ради оголосив віце-спікер Верховної Ради Олександр Корнієнко, повідомляє 1News.

фото 1News

«Відповідно до ст. 60 закону «Про регламент Верховної ради» оголошую про обрання народного депутата Устінової Олександри Юріївни на посаду голови депутатської фракції політичної партії “Голос” у Верховній Раді. Заступником голови фракції обрано Клименко Юлію Леонідівну», – зазначив він.

Така зміна лідера фракції відбулась через те, що депутатська група «Солідарність», члени висловили незгоду зі змінами в політиці «Голосу» подали позо до Окружного адміністративного суду. В позові йшлося про те, що вони вважають положення про депутатську фракцію нечинними та протиправними. Суд підтримав цей позов.

Згодом Железняк повідомив, що віце-спікер Олександр Корнієнко, оголошуючи про зміну лідера фракції «Голос», порушив закон з новими призначеннями і він «даватиме бій».

В свою чергу партія “Голос” заявила про “рейдерське захоплення” фракції у Верховній Раді.

“Представники самопроголошеної групи “Справедливість”, які були виключені або самі вийшли з лав партії “Голос”, у тандемі з Офісом президента поставили ціль знищити партію і на основі фракції “Голос” будувати новий “патріотичний” політичний проєкт. Все було зроблено в кращих традиціях “портновщини” кінця 2000-х, коли подають позови, отримують нелегітимні ухвали і таким чином забезпечують рейдерське захоплення. Сьогодні депутати самопроголошеної “Справедливості” звернулися до ОАСКу з позовом для анулювання положення про фракцію політичної партії “Голос” і вже через дві години отримали ухвалу про забезпечення позову, що протиправно призупинило чинність положення про фракцію. Сьогодні позачергове засідання ВРУ перетворилось у чистий фарс, коли перший заступник голови Верховної Ради навмисно тягнув час для того, щоб забезпечити оголошення злочинної ухвали Окружного адміністративного суду Києва і фіктивного рішення про зміну керівництва фракції в залі парламенту, яку йому ніяк не могли принести”, – говориться у заяві.

Як додали у “Голосі”, який очолює Кіра Рудик, однак яку не підтримують у групі “Справедливість”, згідно з законом, саме політична партія є першоджерелом створення та існування фракції у парламенті. “Партія “Голос” не визнає будь-яких змін керівництва своєї фракції в парламенті і буде використовувати всі юридичні і політичні механізми для захисту. Ми подаємо позови та ініціюємо кримінальні справи”, – додали в заяві.

Усю вину за рейдерське захоплення фракції” партія покладає на Офіс президента та групу нардепів “Справедливість”.

Нагадаємо, Олександра Устінова до того, як стати депутатом, працювала в Центрі протидії корупції.

Back to top button