Україна

У екс-військома Дніпропетровщини знайшли приховане майно на 8,5 млн


У екс-військома Дніпропетровщини знайшли приховане майно на 8,5 млн

Батько екс-військома набув рухоме та нерухоме майно на 7 889 650 гривень. Дружина військома отримала в подарунок від свого батька 65 тисяч доларів, хоча його законний дохід за все життя значно менший.

У колишнього начальника Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Анатолія Пікала виявили незадеклароване майно на майже 8,5 млн грн. Про це у четвер, 17 серпня, повідомили у Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК).

Зазначається, що за результатами моніторингу способу життя екс-військкома було виявлено ознаки, які свідчать про його незаконне збагачення на майже 8,5 млн гривень.

У декларації за 2020 рік Пікало зазначив, що ні він, ні його близькі не мають жодних грошових активів. Однак моніторинг встановив, що його батько впродовж останніх чотирьох років набув рухоме та нерухоме майно на 7 889 650 гривень. Мова зокрема йде про дві квартири у Дніпрі та чотири автомобілі. Окрім того, батько екс-військкома також став єдиним засновником та кінцевим бенефіціарним власником фірми зі статутним капіталом у 1 100 000 гривень, сформованим за рахунок його власних готівкових коштів.

У липні 2023 року ця фірма набула у власність частку торговельного комплексу в Дніпропетровській області вартістю 1 150 000 гривень.

В Агентстві зазначили, що зважаючи на те, що розмір всіх набутих активів перевищує розмір законно отриманих батьком колишнього військкома доходів на майже 6 млн гривень, вочевидь, вони були придбані за дорученням самого Пікала та за рахунок коштів, законність джерел яких не підтверджена.

Тим часом дружина військкома минулого року отримала в подарунок від свого батька 65 тисяч доларів.

“Пояснення, що подаровані кошти були накопичені впродовж трудової діяльності, також викликають обґрунтований сумнів, оскільки сумарний законний дохід батька за все життя значно менший”, – повідомили у НАЗК.

Сам екс-начальник Дніпропетровського обласного ТЦК у 2021 році також набув у власність кілька об’єктів нерухомості на 168 300 гривень.

Правоохоронці встановили, що сукупний дохід військкома та його близьких осіб із законних джерел є значно нижчим за вартість всіх набутих вищезазначених активів.

Всі зібрані факти НАЗК передало до Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону для долучення їх до матеріалів кримінального провадження та здійснення досудового розслідування стосовно військкома.

Раніше стало відомо, що НАЗК перевіряє спосіб життя понад сотні військкомів. При цьому підозри повідомили для 21 особи. Вісім обвинувальних актів щодо 16 осіб спрямовано до суду.

Зеленський звільнив усіх обласних військкомів

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button