Україна

У двох містах Львівщини ввели надзвичайну ситуацію через загрозу зриву опалювального сезону

Містах Новояворівськ та Новий Розділ Львівської області ввели надзвичайну ситуацію через загрозу зриву опалювального сезону. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 18 жовтня, повідомляє пресс-служба Львівської облдержадміністрації. Про це пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

“Першочергове наше завдання – забезпечити людей теплом. 60 тис. людей не можуть залишитися взимку без теплопостачання, відповідно наш пріоритет – якомога швидше запустити тепло”, – зазначив голова Львівської ОДА Маркіян Мальський.

Подібна ситуація виникла у зв’язку з нездатністю виконання взятих на себе зобов’язань керуючою компанією.

Комісія вирішила покласти на АТ “Укрзалізниця” обов’язки функцій оператора систем розподілу в містах Новий Розділ і Новояворівськ, відповідно до вимог Закону України “Про ринок електричної енергії”.

Крім того, частина коштів, необхідна для запуску ТЕЦ, буде виділена з обласного та місцевого бюджетів і, перш за все, буде спрямована на виплату заробітної плати працівникам.

Департаменту розвитку та експлуатації ЖКГ Львівської ОДА спільно з органами місцевого самоврядування доручено забезпечити допомогу у виконанні аварійно-ремонтних робіт та ліквідації проривів на аварійних ділянках мереж теплопостачання м. Новий Розділ.

Нагадаємо, 16 жовтня прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що в Україні повинні почати включати опалення тоді, коли середня добова температура протягом трьох днів буде меншою за +8 градусів.

Рішення про підвищенні тарифів на опалення для населення уряд не ухвалював.

Back to top button