Україна

У ДСНС назвали кількість розгорнутих Пунктів незламності


У ДСНС назвали кількість розгорнутих Пунктів незламності

У таких пунктах незламності, незважаючи на відключення електроенергії, передбачається наявність тепла, води, освітлення, мобільного зв’язку.

Державна служба з надзвичайних ситуацій вже розгорнула на території України 1072 Пункти незламності. Про це у середу, 7 грудня, повідомили у прес-службі ДСНС.
 
Там наголосили, що більшість таких пунктів розгорнули на базі пожежно-рятувальних частин.
 
“Державна служба з надзвичайних ситуацій розгорнула 1072 Пункти незламності, з яких: 755 стаціонарних пунктів на базі пожежно-рятувальних частин; 315 мобільних пунктів на базі наметів; два мобільні пункти на базі транспортних засобів”, – заявили в ДСНС.
 
Рятувальники розповіли, що з 18 листопада 2022 року, коли ці пункти почали функціонувати, допомогу у них отримали понад 198 тис. осіб. При цьому мобільних пунктах на базі наметів надали допомогу понад 178 тис. осіб.
 
“Нагадуємо, що у таких пунктах незламності, незважаючи на відключення електроенергії, передбачається наявність тепла, води, освітлення, мобільного зв’язку, інтернету, живлення для мобільних пристроїв, місця для відпочинку, аптечки”, – додали в повідомленні.
 
Нагадаємо, 22 листопада президент України Володимир Зеленський заявив, що Пункти незламності, які почали діяти по всій Україні в умовах знеструмлення через російські ракетні удари, функціонуватимуть цілодобово та безкоштовно як місця тимчасового перебування.
 
Через кілька днів нардепи проїхалися відкритими в Києві Пунктами незламності і виявили, що 20% з них зачинені, а у відчинених пунктах не завжди були в наявності необхідні генератори, вода та інтернет.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button