Україна

У ДПСУ створили групи “мисливців за дронами”


У ДПСУ створили групи мисливців за дронами

Загони, які протидіють ворожим дронам, мають роботу, як поблизу лінії зіткнення, так і на більш віддалених ділянках.

У Державній прикордонній службі створили спеціальні бойові групи для боротьби з ворожими безпілотниками. Про це 17 жовтня повідомила пресслужба відомства.

Зазначається, що “мисливці за дронами” мають необхідне екіпірування та озброєння: кулемети, антидронові рушниці, тепловізори, прожектори, лазерні цілевказівники тощо.

“Ці вогневі групи можуть діяти як стаціонарно, так і полювати за безпілотниками противника на автомобілях з високою прохідністю. Завдання бійців – захистити особовий склад чи важливі об’єкти, або зупинити дрон, який летить з контрольованої рашистами території вглиб України”, – наголосили в ДПСУ.

Як розповіли у Краматорському прикордонному загоні, раніше вночі наведення та ураження безпілотних літальних апаратів здійснювалося за шумом двигуна, але зараз кулемети модернізували лазерними вказівниками. Виявляти небезпечні повітряні цілі також значно допомагають потужні прожектори.

 

Нагадаємо, вночі у понеділок війська РФ атакували Україну шістьма ударними БпЛА та керованою авіаційною ракетою Х-59. Усі сім повітряних цілей ворога знищила ППО.

Україна орендує системи ППО – Повітряні сили

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button