Україна

У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Польщею


У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Польщею

Андрій Демченко пояснив, що блокада польських перевізників шкодить не тільки Україні, але й Польщі.

Черги на кордоні з Польщею продовжують рости. Тепер там знаходиться вже 2,5 тис. вантажівок. Про це повідомляє речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону Єдині новини.

“Загалом ця блокада шкодить і Україні, і Польщі. Але ми бачимо, що з 6 числа такі дії польські перевізники продовжують”, – зауважив він.

За його словами, нині залишається лиш один напрямок, де автівки більш-менш інтенсивно рухаються, по пункт пропуску Краківець.

“Черга, яка зараз створюється на території Польщі тих вантажних транспортних засобів, які хочуть перетнути кордон в напрямку України, тільки росте. Станом на ранок 12 листопада це 2500 вантажівок, які чекають на можливість перетину кордону”, – повідомив речник.

Демченко додав, що рух цим вантажівкам ускладнюють польські перевізники, які вчиняють дії з блокування під’їзних шляхів.

“Більшість цих транспортних засобів, які очікують в черзі на території Польщі в напрямку України, знаходяться на напрямку пункту пропуску Ягодин. Це понад 50%. Інші автівки – це на напрямку пунктів пропуску Рава-Руська та Краківець”, – розповів він.

Речник ДПСУ висловив надії, що поляки такі дії припинять якомога швидше. Демченко нагадав, що завтра, 13 листопада, має відбутися зустріч представників України та Польщі з цього питання.

Як ми вже писали, кордон України з Польщею з 6 листопада блокують польські перевізники, які вимагають скасувати транспортний безвіз для України. Через це рух на кордоні сильно обмежений.

Станом на ранок 11 листопада близько 2500 автівок перебували в очікуванні, щоб перетнути кордон.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button