Україна

У ДПСУ пояснили, чому не говорять ім’я автора фрази про російський корабель

У ДПСУ пояснили, чому не говорять ім я автора фрази про російський корабель

Фото: zerkalo.az

Острів Зміїний

Андрій Демченко зазначив, що через певні обставини ім’я українського військового ще на якийсь час залишать у секреті.

 

Особистість автора легендарної фрази “Російський військовий корабель, йди…” не розкривається із цілей безпеки, щоб не нашкодити йому в полоні. Про це заявив речник ДПСУ Андрій Демченко, пише Українська правда.

 

“Ім’я прикордонника, який вимовив ці слова, не називали свідомо, бо розкриття його особи могло пошкодити йому в полоні. Зараз, на щастя, він у безпеці. Через певні обставини ми ще на якийсь час залишимо його в секреті”, – розповів Демченко.

 

За його словами, медійна публічність морського піхотинця Романа Грибова (військовий, якому ЗМІ помилково приписали авторство, – ред), певною мірою була операцією з інформаційного прикриття, яке гарантувало безпеку його побратимів – захисників острова, які потрапили в полон. А це і прикордонники, і воїни військово-морських, сухопутних та повітряних сил ЗСУ.

 

Як зазначив Демченко, канал спілкування з морськими суднами був лише у прикордонників на заставі, а не у морських піхотинців. Росіяни теж, очевидно, усвідомлювали це, тому серед полонених більше відпрацьовували прикордонників.

 

“У черговий момент погроз від російського корабля, між атаками російських сил на острів, прикордонник, розуміючи, що ситуація складна, напружена, і слухати неодноразові погрози агресора йому набридло, перебуваючи біля радіостанції, відкрито висловився ворогові всім відомою фразою. Це було практично перед захопленням острова росіянами. Хлопець навіть не усвідомлював, що він зробив для України. Майже відразу ж ця фраза, демонструючи відвагу захисників острова, потрапила до публічної площини. А за кілька годин вона вірусно почала поширюватися. Тепер вона уособлює незламність України та її захисників”, – заявив речник ДПСУ.

 

За словами Демченка, запис розмови зробили прикордонники, які перебували за 50 кілометрів від захисників острова, на материковій частині Одеської області в іншому прикордонному підрозділі, де також є радіостанція.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button