Україна

У ДПСУ не фіксують значного збільшення відмов у виїзді чоловікам


У ДПСУ не фіксують значного збільшення відмов у виїзді чоловікам

Військово-обліковий документ, який необхідно пред’являти на кордоні, може бути як у паперовому вигляді, так і в електронній формі

Державна прикордонна служба не фіксує збільшення загальної кількості відмов чи інцидентів, пов’язаних із тим, що вимога пред’являти військово-обліковий документ для виїзду з України стала обов’язковою для всіх українських чоловіків віком від 18 до 60 років. Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі УП.

“Відмову в перетині кордону через відсутність військово-облікового документу в перший день нововведення отримали 87 громадян”, – зазначив Демченко.

Водночас, за словами речника, загальна кількість відмов у перетині кордону проти попереднього дня не збільшилася значно. Він пояснив це тим, що більшість чоловіків свідомо підійшли до необхідності мати при собі військово-облікові документи.

За словами Демченка, загальна кількість відмов у середу 17 липня була майже 255 особам, з яких 87-ом – через відсутність військово-облікового документу, а 16 липня загальна кількість відмов була на рівні 220.

Військово-обліковий документ, який необхідно предявляти на кордоні, може бути як у паперовому вигляді, так і в електронній формі.

Нагадаємо, з 17 липня для виїзду за кордон чоловікам від 18 до 60 років потрібен військовий квиток.

Міноборони поділилося інструкцією, як згенерувати електронну копію військово-облікового документа.

З 18 травня 2 млн українців оновили свої військово-облікові дані у Резерв+.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 1 =

Back to top button