Україна

У “ДНР” трьох українських морпіхів засудили майже на 30 років


У ДНР трьох українських морпіхів засудили майже на 30 років

Морпіхам інкримінують “вбивство цивільних під час бойових дій”. Вони отримали строки 28 і 29,5 років позбавлення волі.

У так званій “ДНР” суд позбавив волі трьох українських морпіхів за сфальшованим звинуваченням. Про це повідомив радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

“Чергове судилище. Тепер – морпіхи. Псевдосуд “ДНР” засудив по сфальшованому звинуваченню до 28 і 29,5 років позбавлення волі трьох військових бригади морської піхоти ЗСУ: Богдана Потапова, Дмитра Брайко та Ескендера Кудусова”, – йдеться у повідомленні.

Морпіхам інкримінують “вбивство цивільних під час бойових дій”.

“Варто нагадати, що саме росіяни примушували цивільне населення вдягати білі пов’язки, аналогічні тактичному маркуванню саме росіян. Ще тоді, навесні 2022 року писав, що потім вони це використають – прийшов час”, – зазначив Андрющенко.

Радник мера додав, що вже понад 120 Героїв оборони Маріуполя засуджено до великих строків за злочини, яких вони не скоювали.

Нагадаємо, підконтрольний Росії “Верховний суд” так званої “ДНР” засудив до довічного ув’язнення чотирьох українських військових батальйону Запоріжжя.

Раніше у “ДНР” засудили 33 українських військових 36-ї бригади морської піхоти ВМС України та 17-ї танкової бригади ЗСУ до позбавлення волі на строк від 27 до 29 років у колонії суворого режиму.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × five =

Back to top button