Україна

У “ДНР” мобілізують артистів філармонії та відправляють на фронт – журналіст

У ДНР мобілізують артистів філармонії та відправляють на фронт - журналіст

Фото: Facebook

У “ДНР” на війну відправляють уже із філармонії

Музикантів донецької філармонії запросили нібито для зйомок сюжету на ТБ, а на місці оголосили, що їх негайно відправлять на фронт.

В окупованому Донецьку обманом мобілізували до лав підконтрольної РФ так званої “армії ДНР” музикантів місцевої філармонії, розповів журналіст Денис Казанський.

За словами Казанського, музикантів філармонії запросили нібито для зйомок сюжету на ТБ. А на місці оголосили, що їх негайно відправлять на фронт. Незабаром музикантів без жодної підготовки кинули під Маріуполь, де використовували фактично як приманку для виявлення вогневих точок захисників міста

За таких умов більшість музикантів уже загинуло. Достеменно відомо, що серед загиблих виявився відомий джазовий виконавець Микола Звягінцев. Про його загибель повідомляли російські ЗМІ.

 

Звягінцев був артистом концертного оркестру духових інструментів та ансамблю Септет-Джаз. Військового вишкілу у нього не було абсолютно і по суті російські маріонетки з ДНР використовували музикантів як гарматне м’ясо. У 38-річного Звягінцева залишилася дружина та однорічна дочка.

За даними місцевих жителів, із філармонії обманом насильно відправили на фронт 55 музикантів. Їх кинули на першу лінію бою.

Як пишуть місцеві жителі у коментарях, цей випадок не поодинокий. Так само в “ДНР” поступили і з іншими артистами – з Донецької опери, а також із цирку.

“У соцмережах у людей шок, навіть любителі росіюшки розуміють, що музикантів просто безжально відправили “на м’ясо””, – додав Казанський.

Нагадаємо, що раніше представник так званої “народної міліції” “ДНР” Едуард Басурін заявив, що українських захисників Маріуполя треба заблокувати на заводі “Азовсталь”, а потім застосувати там хімічну зброю.


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button