Україна

У Дніпрі подорожчає проїзд в автобусах

У місті Дніпро починаючи із суботи, 26 червня, дорожчає проїзд в автобусах: залежно від довжини маршруту ціна квитка становитиме від 8 до 12 гривень. Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

“У Дніпрі змінено вартість тарифу на проїзд у громадському транспорті. На більшості автобусних маршрутів вона становитиме 10 грн, на маршрутах, які курсують до Таромського (№ 77, № 141, № 90), – 12 грн, а на маршрутах з невеликою дистанцією (№ 56, № 25) – 9 грн, № 85 – 8 грн. Відповідне рішення ухвалив виконком міськради. Нові тарифи набувають чинності з 26 червня”, – зазначають у міськраді.

За словами заступника директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міської ради Олександра Лещенка, перевізники, щоб завчасно попередити пасажирів про зміну тарифу, ще понад тиждень тому розвісили відповідні оголошення у салонах автобусів.

Представник департаменту нагадав, що востаннє тарифи на проїзд змінювали півтора року тому. “Серед основних чинників нинішнього підвищення – зміна мінімальної заробітної плати, вартості енергоносіїв, запасних частин, газу, пально-мастильних матеріалів”, – пояснюється у публікації.

Крім того, з 3 липня подорожчає проїзд в електротранспорті – трамваях, тролейбусах, метро. Тариф становитиме 8 грн.

Також із 3 липня підвищиться вартість проїзних квитків. Місячний коштуватиме 340 грн на один вид транспорту, 500 грн – на два види (трамвай/тролейбус, трамвай/метро, тролейбус/метро) та 750 грн – на всі види електротранспорту. До кінця наступного тижня можна придбати проїзні за чинною ціною.

Back to top button