Україна

У Дніпрі через негоду руйнується набережна

У місті Дніпро через рясний дощ, який випав у ніч на 18 червня, ще на одній ділянці Січеславської набережної обвалилася огорожа. Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

«Комунальники зараз дістають усі елементи огорожі, що обвалилися, з річки Дніпро. Після того, як настане стійка суха погода, наші підрядники розпочнуть роботи з відновлення усієї ділянки набережної. Попередньо – це близько 900 метрів огорожі, але точно стане відомо після проведення інструментального обстеження», – зазначив заступник міського голови, директор департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Михайло Лисенко.

При цьому, за його словами, самі підпірні стіни – у гарному стані, а обвалилася оздоблювальна плитка, яку з невідомих причин у 2005 р. встановлювали без цементного розчину.

Нині усі потенційно небезпечні ділянки огородили для проходу пішоходів, там працює комунальна техніка.

У Дніпрі через негоду продовжує руйнуватися набережна / Фото: Дніпровська міська рада
Як інформує пресслужба ДСНС, у Дніпрі внаслідок інтенсивних дощів залишаються частково підтопленими 62 приватні житлові будинки та 120 дворогосподарств.

«Станом на 07 год. 19 червня у м. Дніпро в Амур-Нижньодніпровському та Індустріальному районах внаслідок ускладнення погодних умов (інтенсивні дощі продовжувались протягом 17-18 червня) залишаються частково підтопленими 62 приватних житлових будинки та 120 дворогосподарств (з 2 червня всього було частково підтоплено 109 приватних житлових будинків та 200 дворогосподарств)», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Дніпрі через дощі підтопленими залишаються пів сотні приватних будинків
Протягом доби 18 червня підрозділами ДСНС відкачано 63 тис. 639 м3 води (з початку робіт – 483 тис. 41 м3 води).

Роботи з відкачуванню води тривають, від ДСНС залучено 20 осіб та 23 одиниці техніки, з них 15 мотопомп.

Як повідомляв Укрінформ, 9 червня у місті обвалилося перильне огородження на набережній Дніпра в районі Монастирського острова.

Back to top button