Україна

У “Дії” запустять послугу “еЗахист”

У додатку “Дія” найближчим часом з’явиться нова послуга з кібербезпеки – “єЗахист”. Про це в Telegram повідомив віце-прем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише 1news, посилаючись на 112ua.
За його словами, таким чином громадяни зможуть дізнатися базові правила кібербезпеки. Крім того, за допомогою даної послуги також отримати відомості про те, в яких реєстрах є інформація про них.
“Ми прийняли рішення запустити найближчим часом послугу “єЗахист” в додатку “Дія”. Де кожен громадянин зможе дізнатися базові правила кібербезпеки, в яких реєстрах є інформація про них. Наступним кроком буде запуск сервісу, де кожному українцю буде приходити повідомлення, коли чиновник перевіряє ваші дані в реєстрі”, – йдеться в повідомленні.
Раніше повідомлялося, що фізичні-особи підприємці 1-3 груп з 22 січня можуть подати річну декларацію в додатку “Дія”. Це можливо зробити онлайн і безкоштовно, в кілька кліків в додатку.
Нагадаємо, на сайти уряду України в ніч на 14 січня була здійснена масштабна хакерська атака. Під удар потрапили сайти Кабміну, Міністерства розвитку громад і територій, Мінспорту, Міненерго, Міносвіти, Мінагрополітики, МЗС і Держказначейства. У зв’язку з цим в додатку “Дія” перестали підтягуватися страхові поліси.
Back to top button