Україна

У дев’яти областях сталися відключення – Міненерго


У дев яти областях сталися відключення - Міненерго

У Миколаївській області внаслідок падіння уламків дрона було пошкоджено лінію електропередачі і знеструмлено споживачів.

У дев’яти регіонах України зафіксовано проблеми з енергопостачанням через обстріли російських агресорів та технологічні порушення. Про це повідомило Міненерго у четвер, 5 жовтня.

Так, у Миколаївській області внаслідок падіння уламків дрона було пошкоджено лінію електропередачі і знеструмлено споживачів. Також через обстріли залишається без світла частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Окрім того, через через технологічні порушення у Дніпропетровській області тимчасово залишалися без світла 7,4 тис. споживачів, у Чернівецькій області – 29 тис. споживачів. Наразі всіх заживлено.

Разом з тим електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для забезпечення потреб споживачів. Енергетики продовжують готувати енергосистему до опалювального сезону.

Нагадаємо, 4 жовтня в Україні запрацював черговий блок теплової генерації. Він додав 200 МВт потужності в енергосистему.

Україна отримала потужні трансформатори від Японії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button