Україна

У Держспоживслужбі пояснили заборону продажу батарейок і шкарпеток

В супермаркетах деякі непродовольчі товари опинилися під забороною з початку локдауну через “перестраховки”. В багатьох магазинах перестали продавати шкарпетки, батарейки, колготи, посуд, дитячі іграшки, клей і навіть вішалки для шаф, сайту “Сегодня” заявив глава Держспоживслужби Києва Олег Рубан, пише 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

Про заборону продажу деяких товарів дійсно спочатку було сказано в розпорядженні уряду від 9 грудня, але потім в документ внесли зміни.

“Мабуть, юристи супермаркетів не донесли співробітникам, що цього не потрібно було робити. Я думаю, що все зміниться, коли юристи уважно почитають наші роз’яснення, тоді огорожі у відділах супермаркетів, де продаються шкарпетки, батарейки, лампочки, дитячі іграшки, зникнуть”, – пояснив він.

Постанова Кабміну про торгівлю в локдаун можна трактувати по-різному. Але підкреслює – якщо в супермаркеті є відділ з продажу шкарпеток, лампочок, батарейок, то вони можуть працювати, і за це не каратимуть.

В Україні з 8 січня почався жорсткий карантин, який буде діяти до 24 січня включно. У період локдауна заклади громадського харчування зможуть працювати на винос і доставляти замовлення. Забороняється приймати відвідувачів в кафе, барах і ресторанах.

Back to top button