Україна

У Держетнополітики повідомили кількість загиблих від рук росіян священників


У Держетнополітики повідомили кількість загиблих від рук росіян священників

З початку повномасштабного вторгнення РФ станом на 24 січня 2024 року зафіксовано руйнування понад 500 релігійних споруд.

Через воєнні дії з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні загинули щонайменше 25 представників духовного персоналу. Про це голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський повідомив під час пресконференції на тему “Нічого святого: воєнні злочини російських окупантів проти релігійних громад та священнослужителів”, передає пресслужба ДЕСС.

“За даними проєкту “Релігія в огні”, станом на 24 січня 2024 року зафіксовано руйнування понад 500 релігійних споруд. 9 % з числа цих будівель знищено повністю, а 16 %” – зазнали таких руйнувань, що відремонтувати приміщення неможливо.

При цьому найбільше від російської агресії постраждали церкви, пов’язані з Московським патріархатом: принаймні 143 храми знищено або пошкоджено.

Нагадаємо, торік 23 липня росіяни завдали ракетного удару по Одесі. Атаки зазнав історичний центр міста. Руйнувань зазнали багато будинків, в тому числі й Спасо-Преображенський кафедральний собор. Частково зруйновано будівлю храму та дах. Ворожа ракета влучила у центральний вівтар.

У червні того ж року російські агресори обстріляли територію церкви у селищі Білозерка Херсонської області. Загинув місцевий священник.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button