Україна

У Держдепартаменті США попередили про загрозу судовій реформі в Україні

У Держдепартаменті США наголосили, що судова реформа має вирішальне значення для зміцнення верховенства права та залучення іноземних інвестицій в Україну

Державний департамент США наголошує на загрозі зриву судової реформи в Україні.

Про це інформує 1NEWS.

“У липні Україна ухвалила історичний закон, який дає можливість провести справжню реформу судової системи. Міжнародні партнери визначили висококваліфікованих експертів для підтримки відновлення головного судового органу України, Вищої ради правосуддя (ВРП), відповідно до цього закону. Проте 13 вересня Рада суддів України відмовилася делегувати українських суддів для участі в процесі, що загрожує зірвати обіцянки про реальну судову реформу в Україні”, – заявив спікер Держдепу США Нед Прайс.

Він наголосив, що судова реформа має вирішальне значення для зміцнення верховенства права та залучення іноземних інвестицій в Україну.

Представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Джеррі Райс на брифінгу у Вашингтоні зазначив, що місія МВФ під час роботи в Україні зосередиться, зокрема, на питаннях реформ у судовій системі країни.

“Ми зосередимося на питаннях, пов’язаних зі зміненням управління та автономності роботи Національного банку, реформи у судовій сфері, відновленням та посиленням антикорупційної структури, а також забезпеченням стійкого фіскального стану”, – сказав Райс.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button