Україна

У чиновника ДБР виявили необґрунтовані активи на 7,1 млн гривень


У чиновника ДБР виявили необґрунтовані активи на 7,1 млн гривень

САП звернулася до суду з позовом про стягнення різниці між набутим майном і законними доходами.

У посадовця Державного бюро розслідувань та його дружини – працівниці прокуратури, виявили необґрунтовані активи на суму понад 7,1 мільйона гривень. Про це 4 серпня повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Згідно з матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції та доказами, самостійно здобутими прокурором САП у передбаченому законом порядку, упродовж 2019-2020 років подружжя стало власником активів загальною вартістю 7,7 млн гривень, а саме: садового будинку, двох квартир у центрі Києва та машиномісця.

Йдеться про одного із заступників начальника управління центрального апарату ДБР, який на час набуття вказаного майна також працював в органах Національної поліції.

Під час аналізу їх майнового стану та доходів з’ясовано, що різниця між набутими активами і законними доходами склала понад 7,1 мільйона гривень.

Зазначається, що 31 липня прокурор САП подав позов до Вищого антикорупційного суду про стягнення з цих осіб зазначеної різниці в дохід держави (цивільна конфіскація).

Раніше повідомлялося, що через корупційні скандали в країні проходить масова перевірка військкомів.

Відбудова країни: корупція страшніша, ніж війна

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button