Україна

У Чорному морі вже четверту добу немає кораблів Росії


У Чорному морі вже четверту добу немає кораблів Росії

В акваторії Чорного моря станом на п’ятницю, 8 березня, немає жодного російського корабля.


Уже четверту добу не фіксується присутність у Чорному морі кораблів РФ. Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону в п’ятницю, 8 березня.
 
“Чорне море вже четверту добу вільне від присутності російських кораблів. В Азові продовжує чергувати одна одиниця, на північ від так званого Кримського мосту”, – розповів він.
 
За словами Плетенчука, російські ракетоносії базуються у східній частині Чорного моря. Для них процедура підготовки до масованих обстрілів України ускладена.
 
Тим часом у Середземному морі залишилися одиниці, які входять до складу Чорноморського флоту РФ і не змогли повернутися до місця базування через Босфор.
 
“Звісно, що з тієї акваторії завдати вогневого ураження по Україні фактично неможливо. Для цього ракети мають перетнути простір НАТО, а це згідно з міжнародним правом є прецедентом, який може трактуватися як напад”, –  додав речник ВМС України.

Нагадаємо, в ніч проти 5 березня українські військові потопили російський корабель Сергій Котов морськими дронами Magura V5.

Президент Володимир Зеленський заявив, що можливості ЗСУ довели, що для росіян немає і не буде безпечних гаваней у Чорному морі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button