Україна

У Чорному морі стартують військові навчання Sea Breeze

В акваторії Чорного моря в понеділок стартують великі американсько-українські військово-морські навчання Sea Breeze 2021, повідомляє 1NEWS з посиланням на Інтерфакс-Україна.

У них будуть задіяні 32 бойових кораблі, 40 літаків і 5 тис. військовослужбовців з 17 країн-членів НАТО, а також партнерів альянсу. Загалом передбачається участь військових з 32 країн.

“У навчаннях цього року буде задіяно найбільшу кількість країн-учасниць за всю історію навчань за участю 32 країн з шести континентів, які направили 5 тис. військовослужбовців, 32 кораблі, 40 літальних апаратів та 18 загонів спеціальних і водолазних операцій”, – йдеться в повідомленні.

За повідомленням 6-го оперативного флоту США, під час навчань відпрацьовуватимуться бойові дії на морі, на суші і в повітрі, зокрема висадка десанту, протичовнова і протиповітряна боротьба.

26 червня в Чорне море увійшов американський ракетний есмінець USS Ross. Він може нести до 56 крилатих ракет Tomahawk з дальністю дії 1,6 тис. км.

“Участь USS Ross у морських навчаннях Sea Breeze цього року є реальною демонстрацією підтримки України з боку США, яка сьогодні необхідна як ніколи”, – заявила тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін.

У Чорному морі з 14 червня також знаходяться британський есмінець Defender і нідерландський фрегат Evertsen.

 

 

 

 

Back to top button