Україна

У Чорнобильській зоні знайшли заряди розмінування, залишені окупантами

У Чорнобильській зоні знайшли заряди розмінування, залишені окупантами

Фото: скриншот

Військові РФ кинули заряди для розмінування заради радіоактивного металобрухту

Російські військові викинули їх, щоб звільнити місце для цінного брухту кольорових металів. Незважаючи на те, що металобрухт “фонить” через радіцію, окупанти забрали його з собою до Росії.

 

У звільненій від російської окупації зоні відчуження Чорнобильської АЕС вибухотехніки Нацполіції виявили заряди. Про це в понеділок, 23 травня, повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко у Facebook.

 

 

“Спочатку було незрозуміло, навіщо ворог прикопав ці заряди. Але потім знайшли відповідь на це запитання: поряд були розкидані залишки металевих дротів. Цей брухт воїни “другої армії світу” крали та забирали з собою. Оскільки шланги зарядів займали багато місця, то залишили їх. А в ящики набрали металобрухт… Знахідку ми не залишили – понад 30 зарядів розмінування поповнили наш арсенал. Тепер вони працюватимуть на перемогу України!” – написав Клименко.

 

Він розповів, що заряди розмінування зовні схожі на шланги, але усередині наповнені пластидом.

 

“Їх розкидають по периметру та підривають за допомогою детонатора. І якщо поруч є міни чи снаряди, все вибухає”, – розповів голова Нацполіції.

 

За його словами, розмінування Чорнобильської зони – одне з найвідповідальніших завдань для поліцейських вибухотехніків.

 

 

Нагадаємо, 31 березня російські війська залишили захоплену Чорнобильську АЕС. Як повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, однією з причин відходу стало опромінення частини російських військових.

 

Раніше з’явилася інформація, що солдати РФ копали окопи в Рудому лісі – найзабрудненішому місці зони відчуження.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button