Україна

У Чорнобилі з’явиться символічна алея троянд

ДАЗВ та органи місцевої влади домовилися про співпрацю у рамках підготовки та проведення заходів, які пов’язані з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи, повідомляє 1NEWS з посиланням на Діалоги.

Одна з ініціатив — висадження символічної алеї із 35 кущів троянд, які символізуватимуть відродження та майбутнє Чорнобильської зони відчуження.

Керівництво Державного агентства України з управління зоною відчуження разом із керівниками та представниками обласних державних адміністрацій, обласних державних рад та міських рад під час онлайн-зустрічі обговорили питання взаємодії та співпраці під час підготовки та проведення заходів до річниці аварії на ЧАЕС.

«35 років тому вся Україна відгукнулася та об’єдналася, щоб допомогти ліквідувати наслідки аварії на ЧАЕС. Багато регіонів надавали психологічну підтримку, забезпечували тимчасовим житлом постраждалих осіб, евакуйованих та сприяли оздоровленню дітей, тимчасово вивезених із Київської та інших областей. 35-ті роковини Чорнобильської катастрофи можуть стати для всієї України та великої частини міжнародної спільноти потужним поштовхом для об’єднання», — наголосив Голова ДАЗВ Сергій Костюк.

Зокрема, на зустрічі меседжі, мета яких- розповісти про сьогодення та майбутнє зони відчуження:

  • Використання фото- та відеоархівів, які допоможуть проілюструвати трансформацію, сучасний стан та майбутнє;
  • VR проєкти, що допоможуть відвідати зону відчуження з будь-якого куточка України та світу.

Окрім того, керівництво ДАЗВ запронувало офіційним делегаціям відвідати зону відчуження та долучитися до висадження символічної алеї із 35 кущів троянд, які символізуватимуть відродження та майбутнє Чорнобильської зони відчуження.

 

 

 

 

Back to top button