Україна

У червону зону карантину може перейти Донецька область – 1News


Фото з відкритих джерел

Червона зона може поповнитись Донецькою областю вже у понеділок, 7 лютого

Донецька область може перейти у червону зону карантину через погіршення ситуації з коронавірусом. Це може статися вже у понеділок, 7 лютого. Про це повідомляє Донецька ОДА. 

“Донецька область, як і більшість областей, знаходиться в помаранчевому кольорі. У нас вже перевищені три показники … Ліжка завантажені на 30% від тих ліжок, які виділені. Відбуваються певні зміни: перепрофілювання дорослих ліжок на дитячі.  На сьогодні у стаціонарах, які надають допомогу дітям з COVID-19, знаходиться 198 дітей.  Загалом у стаціонарах знаходиться 1017 осіб з діагнозом COVID-19 і 179 – з підозрою на  цю хворобу”, – йдеться у повідомленні.

У регіоні на апаратах штучної вентиляції легень знаходиться 21 особа, кисневої підтримки потребують 717 людей. 

На стаціонарному лікуванні у медзакладах перебувають майже 200 дітей з коронавірусом та підозрою на хворобу.

1News за темою: Карантинні зони в Україні: На червоному та жовтому рівнях по два регіони, решта – на помаранчевому


Нагадаємо, в Україні жовта зона карантину скоротилась удвічі, а ще 1 лютого на цьому рівні перебували чотири регіони. Зараз у цій зоні – Кіровоградська та Полтавська області. У червоній зоні карантину перебувають Івано-Франківська та Рівненська області, тоді як найбільше регіонів на помаранчевому рівні.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що найближчим часом ще дев’ять областей можуть перейти у червону зону. Серед них Львівська, Вінницька, Волинська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Одеська, Сумська та Хмельницька області. 


Джерело

Back to top button