Україна

У Чернівцях пройшов «карантинний» протест рестораторів

У Чернівцях перед будівлею обласної адміністрації зібралося близько сотні представників ресторанного бізнесу, які вимагають від влади послабити карантин червоної зони і дозволити роботу ресторанів, інформує 1NEWS з посиланням на портал Укрінформ.

“Ми зібралися сьогодні, щоб пояснити владі, що ресторатори також можуть організувати мітинг і вимагати дозволити роботу ресторанів. Третього локдауну протягом одного року ми вже не витримаємо. Ми вимагаємо, щоб обласна влада звернулася до Кабінету Міністрів і надала нам якісь пільгові гарантії . Адже ніхто нас не звільняє від податків, орендної плати, які багато власників ресторанів також змушені щомісяця платити”, – сказав один з організаторів акції, голова Буковинської організації рестораторів «БОРЩ» Олександр Довганич.

За його словами, представники ресторанного бізнесу розуміють загрозливу ситуацію з коронавірусів в регіоні. Але при цьому не розуміють, чому за рік влада так мало зробила для розгортання нових ліжок в лікарнях області.

“Під час минулого мітингу ми пропонували влади зробити перший крок, і кожен власник ресторану готовий був вкласти для початку 10 000 гривень благодійного внеску. За ці кошти ми хотіли допомогти владі організувати додаткові ліжко-місця в лікарнях. А під час вчорашньої зустрічі представників нашої організації з керівництвом ОДА нам сказали, щоб ми і наші співробітники звільнялися і ставали на облік в центри зайнятості для отримання соціальних виплат”, – додав організатор акції.

З понеділка, 1 березня, в Чернівецькій області почав діяти червоний рівень епідемічної небезпеки.

В Україні за минулу добу, 4 березня, зафіксували 10155 нових випадків Covid-19, померли 172 людини. З початку пандемії на коронавірус захворіли 1384917 осіб.

У Чернівецькій області зафіксували 57 315 ​​випадків інфікування Covid-19. З них 45 718 пацієнтів одужали, а 1060 чоловік померли.

 

 

 

 

Back to top button