Україна

У Черкаській області судитимуть інформатора ФСБ


У Черкаській області судитимуть інформатора ФСБ

Чоловік надавав ФСБ РФ координати військових об’єктів, приміщень правоохоронних і державних органів, об’єктів критичної інфраструктури.

 
Прокурори Черкаської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт щодо місцевого мешканця за державну зраду. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.
 
Слідством встановлено, що чоловік надавав ФСБ РФ координати військових об’єктів, приміщень правоохоронних і державних органів, об’єктів критичної інфраструктури. За виконання завдань ворожої спецслужби інформатору обіцяли грошову винагороду. Крім того, він просив у представників ФСБ пістолети із глушником і прицілами, вибухові пристрої та боєприпаси, щоб підготуватися до підтримки окупантів.
 
У червні 2022 року правоохоронці затримали чоловіка під час збирання інформації про розташування військової частини. Наразі він перебуває під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали співробітники Управління СБУ у Черкаській області. Обвинуваченому загрожує довічне позбавлення волі.
 
Раніше Служба безпеки України запобігла провокаціям ФСБ з використанням родичів українських військових напередодні Дня Незалежності України.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button