Україна

У Бучі загинула 461 людина – Нацполіція

У Бучі загинула 461 людина - Нацполіція

Фото: ГУНП в Киевской области

У Бучанському районі окупанти вбили понад тисячу мирних жителів

Загалом у Бучанському районі окупанти вбили понад 1130 мирних мешканців. Вже вдалося встановити підрозділи, що перебували на території району та міста.

У місті Буча Київської області внаслідок воєнних злочинів окупантів загинула 461 особа. Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко.

Клименко разом із Повноважним Послом США в Україні Бріджит Брінк відвідали місця масового поховання вбитих окупантами мирних жителів у Бучі.

“Загалом по району Бучі загинули 1137 людей, безпосередньо у місті Буча – 461 особа”, – зазначив голова Нацполіції.

За його словами, вже вдалося встановити підрозділи, що перебували на території району і міста: шість батальйонних тактичних груп десантних сил РФ і одна механізована бригада.

“Наразі встановлюємо прізвища всіх військовослужбовців. Частину ми вже встановили, 13 підозр уже підготували: дві людини – військовослужбовці Росгвардії, 11 – військовослужбовці збройних сил РФ. 10 проектів підозр передали до Офісу генерального прокурора”, – сказала Клименко.

Бріджит Брінк зазначила, що Сполучені Штати Америки продовжать підтримувати Нацполіцію у процесі документування російських воєнних злочинів на території України.

Нагадаємо, раніше правоохоронці встановили особи 10 військовослужбовців РФ, які розграбували майно мешканців міста Буча Київської області. Мародерів оголосять у міжнародний розшук.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button