Україна

У Британії не бачать “розширення війни” Росією


У Британії не бачать розширення війни Росією

Захоплення Херсонської та Запорізької областей України, ймовірно, було початковою метою вторгнення Росії, вважають у британській розвідці.

 

“Розширення географії” війни Росії проти України, як про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, не відбувається. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter у неділю.
 
Наголошується, що зараз дрібні наступи окупантів на Донбасі залишаються зосередженими на Бахмутському напрямку, але досягають “мінімального прогресу”
 

“Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія розширила географію своєї “спеціальної військової операції” за межі самопроголошених “ЛДНР”. Він стверджував, що операція тепер включає нові додаткові райони, включаючи українські Херсонську та Запорізьку області через те, що західні країни постачають в Україну зброю великої дальності. Це, мабуть, неправда. Росія не “розширила” свою війну”, – йдеться в повідомленні.
 
Як вважають у розвідці, захоплення цих територій України вже, ймовірно, було початковою метою вторгнення Росії.
 
“РФ вторглася на ці території в лютому, і окупаційна влада публічно обговорює перспективи “референдумів” принаймні з середини березня”, – наголошується в повідомленні.
 
Тобто, як припускає британська розвідка, існує реальна ймовірність того, що Лавров своєю заявою проклав шлях до проведення референдумів на окупованих територіях за межами Луганська та Донецька.
 
Нагадаємо, до заяв Лаврова приєднався і заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв. Він сказав, що РФ нібито потрібно “відсунути українські війська” не лише від тимчасово окупованого Донбасу, а й подалі від цих територій.
 
Пізніше в українській розвідці пояснили, що заяви агресора про те, що РФ “змінює географію” війни, свідчить про намір ворога вирішити так званий “статус” окупованих територій України – Запорізької та Херсонської областей.
 
У Пентагоні відреагували на слова Лаврова про “зміну цілей в Україні”
 
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button