Україна

У Білорусі розконсервують техніку, яку можуть перекинути в Україну


У Генштабі ЗСУ вважають, що Білорусь продовжуватиме надавати Росії свої ресурси для допомоги в агресії проти України.

 
У Білорусі розконсервують техніку, яку можуть перекинути на Донецький чи Херсонський напрямок. Про це сьогодні на брифінгу 23 червня повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов.
 
Громов підкреслив, що Білорусь продовжуватиме надавати Росії свої ресурси для допомоги в агресії проти України. Зокрема, за наявною інформацією, під виглядом занять, тренувань і зборів на базах зберігання озброєння та військової техніки проводиться обслуговування та зняття цієї техніки зі зберігання.
 
“Враховуючи великі втрати ворога в озброєнні і військовій техніці, а також дещо кращий стан і умови зберігання такої техніки на складах ЗС Білорусі, не виключено, що наш сусід може надати озброєння та військову техніку для російського агресора, і ця техніка надалі може бути переміщена на Донецький чи Херсонський напрямок”, – сказав Громов.
 
За його словами, на аеродромі Зябрівка на Гомельщині йде будівництво військової інфраструктури. Крім того, у Білорусі перебувають спеціальні підрозділи російських силових структур і приватних військових компаній.
 
“Не виключено, що вони є там для підготовки диверсійно-розвідувальних груп”, – припустив Громов.
 
Раніше повідомлялося, що вся армія Білорусі налічує близько 60 тисяч осіб, але влада Лукашенка хоче збільшити її ще на 20 тисяч.
 
Нагадаємо, на Гомельщині Білорусі місцевих школярів вчать стріляти, використовуючи для цього лопати.
 
А на кордоні з Україною білоруси розміщують дерев’яні муляжі танків.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button