Україна

У Білому домі запевнили у підтримці України


У Білому домі запевнили у підтримці України

Кірбі наголосив, що задовольняти нагальні потреби України було би надзвичайно легше, якби Конгрес ухвалив запит президента Джо Байдена на додаткове фінансування, у тому числі з грошами для допомоги Україні.

Білий Дім відреагував на статтю українського Головнокомандуючого Валерія Залужного про перехід війни на етап “позиційної” боротьби зі статичними та виснажливими боями, для перемоги в якій потрібні високі технології. Зокрема, координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі у четвер, 2 листопада назвав статтю генерала Залужного виданню The Economist як один із важливих аргументів, який підтверджує нагальну необхідність подальшої підтримки України, пише Укрінформ. 

Він зазначив, що у процесі війни змінюються потреби сторін, в тому числі щодо систем озброєнь, які партнери надають Україні.

“Я думаю, що це підкреслює, наскільки важливо, щоби ми продовжували підтримувати Україну. Ми розвиваємося й уже еволюціонували в контексті того, чим ми забезпечуємо Україну, так само як розвивалася і сама війна. І я підозрюю, що цей процес триватиме”, – заявив Кірбі. 

Кірбі наголосив, що задовольняти актуальні потреби було б надзвичайно легше, якби Конгрес ухвалив запит президента Байдена з додатковим фінансуванням, у тому числі з підтримкою України. 

У своїй колонці для авторитетного видання The Economist головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний написав, що війна в Україні переходить в нову фазу. Вона перетворюється на позиційну війну на виснаження. І ця ситуація грає на руку російським окупантам. За його словами, українським військам потрібні військові можливості і технології, щоб вирватися з такого роду війни. 

В інтерв’ю The Economist  Залужний сказав, що ситуація на фронті зайшла у глухий кут, коли жодна зі сторін не може просуватися, бо однаково технологічно оснащена. Йому це нагадує події Першої світової війни.

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що війна в Україні переходить на новий етап.

Мобілізація: чи активізують призов і з якими хворобами візьмуть в армію

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button