Україна

У Бельгії дозволили перехід на 4-денний робочий тиждень – 1News

Бельгія
Фото з відкритих джерел

Люди працюватимуть до 10 годин на день замість 8 годин

Уряд Бельгії дозволив запровадити чотириденний робочий тиждень без скорочення заробітної плати. Водночас, роботодавцям залишили право відхиляти такі запити від співробітників при обов’язковому поясненні причини. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, уряд країни погодив нове трудове законодавство.

“Пандемія коронавірусу змусила людей працювати більш гнучко, а також поєднувати своє особисте і робоче життя. Це призвело до нових способів роботи”, – прем’єр-міністра Олександра де Кро.

Таким чином, люди зможуть працювати до 10 годин на день замість 8 годин, щоб перейти на 4-денний робочий тиждень при тій же оплаті праці.

Крім того, бельгійці також зможуть працювати більше протягом одного тижня і менше на наступному, що дозволить їм краще керувати своєю роботою та особистим життям.

Також нове законодавство закріплює право співробітників бути недоступними для роботодавця в неробочий час.

1News за темою: Шотландія введе чотириденний робочий тиждень

Раніше повідомлялося, що Британія з червня запускає пілотний режим чотириденного робочого тижня, у якому наразі згодилися взяти участь близько 30 компаній. Компанії дозволять своїм співробітникам працювати 32 години на тиждень. При цьому менший робочий тиждень жодним чином не вплине на їхню заробітну плату та корпоративні бонуси.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button