Україна

У банку, в якому зберігав гроші Насіров, введено тимчасову адміністрацію

Нацбанк відніс ПАТ “Банк Богуслав” до категорії неплатоспроможних і ввів тимчасову адміністрацію, інформує 1NEWS з посиланням на ЕП.

Відповідне рішення правління Національного банку України прийняло 6 листопада.

Згідно з повідомленням, за результатами діагностичного обстеження був затверджений необхідний обсяг докапіталізації ПАТ “Банк Богуслав”. Банк подав в НБУ план реструктуризації, який передбачав виконання ряду заходів з метою докапіталізації банку.

При цьому протягом серпня-жовтня 2017 року керівництво та власники істотної участі банку вживали заходів для виконання вимог щодо докапіталізації, зокрема, шляхом погашення непрацюючих активів, збільшення обсягу забезпечення по кредитах.

“Однак, станом на 1 листопада ПАТ “Банк Богуслав” не забезпечив виконання заходів, передбачених планом реструктуризації в частині збільшення статутного капіталу, в результаті чого банк не досяг запланованого розміру статутного капіталу і запланованого обсягу регулятивного капіталу”, – сказано в повідомленні.

Так, розмір регулятивного капіталу ПАТ “Банк Богуслав” на 1 листопада був менше однієї третини від мінімального рівня.

“Таким чином, відповідно до пункту 2 частини першої статті 76 закону “Про банки і банківську діяльність” Національний банк зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних”, – відзначають в НБУ.

За даними Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, станом на 1 жовтня 96% (5,6 тисяч осіб) всіх вкладників ПАТ “Банк Богуслав” отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом суму в 200 тис грн. Клієнти з великими обсягами вкладів отримають виплати в межах суми, гарантованої Фондом.

В цілому, Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів обсягом близько 178 млн грн.

Станом на 1 листопада 2017 року власниками істотної участі в ПАТ “Банк Богуслав” були Володимир Романенко та Наталія Вакуленко.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відсторонений голова ДФС Роман Насіров у 2015 році тримав на рахунках в банку “Богуслав” 1,677 млн гривень.

Також він задекларував 2,852 млн грн на рахунку в банку “Богуслав” своєї дружини.

Відзначимо, що вже в декларації за 2016 рік у згаданому банку у Насірова на рахунку було всього 107 грн. Його дружина Катерина Глімбовська закрила рахунок в банку “Богуслав”.

Як повідомлялося, САП інкримінує Насірову нанесення збитків державі на 2 млрд гривень.

7 березня 2017 року суд заарештував Насірова і встановив заставу в розмірі 100 млн гривень.

16 березня дружина відстороненого голови Державної фіскальної служби внесла за чоловіка заставу.

 

 

 

 

 

One Comment

  1. Бедный Насиров… Надо организовать общеукраинский сбор средств для помощи семье Насировых!

Back to top button