Україна

У 70% українців є близькі, які воювали чи воюють на фронті – опитування


У 70% українців є близькі, які воювали чи воюють на фронті - опитування

55% опитаних заявили, що серед їхніх близьких та рідних є ті, хто брав участь у воєнних діях на території України з 2014 до 2021 року.

Станом на березень 2024 року 70% українців мають серед близьких тих, хто воював чи воює на фронті. У вересні 2023 року таких було 65%. Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи Рейтинг.

Зазначається, що 55% опитаних заявили, що серед їхніх близьких та рідних є ті, хто брав участь у воєнних діях на території України з 2014 до 2021 року.

При цьому 41% опитаних припускають, що можуть стати ветераном у майбутньому, 53% – протилежної думки. Найчастіше про можливість стати ветераном говорили мешканці західних регіонів, наймолодші респонденти, чоловіки, ті, хто має родичів та ближніх, котрі воювали з 2014 року та воюють зараз.

Опитування було проведено серед 1000 респондентів в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв’язок.

Нагадаємо, станом на початок лютого, 24% українців вважають, що зараз ситуація фронті на користь України, 15% – на користь Росії.

Єдність чи розбрат: як українці оцінюють ситуацію в країні

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button