Україна

У 33 звільнених селах Херсонщини немає світла – ОДА


У 33 звільнених селах Херсонщини немає світла - ОДА

Із 51 звільненого населеного пункту у 33-х повністю відсутнє світло, і відновити його неможливо через бойові дії, повідомив голова ОДА.

 
У 33 підконтрольних уряду України селах Херсонської області немає електропостачання. Про це повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації Ярослав Янушевич.
 
“Одна з головних проблем – відновлення електропостачання. З 51 звільненого населеного пункту у 33-х повністю відсутнє світло, і відновити його неможливо через бойові дії. Оперативно намагаємося вирішувати ситуацію і з водою – знаходимо можливості забезпечити села генераторами та пальним, щоб насоси запрацювали”, – повідомляє Янушевич.
 
Чиновник також повідомляє про складну ситуацію із забезпеченням продуктами, ліками та засобами особистої гігієни, але щодня разом із волонтерами влада намагається доставляти все необхідне і до звільнених населених пунктів, і тих, які поки що в окупації.
 
 
Кілька днів тому повідомлялося, що на Херсонщині немає енергопостачання і, відповідно, центрального водопостачання та зв’язку.
 
Але Херсонщина чинить опір окупації. Зокрема, у Таврійську, Каховці та Новій Каховці напередодні Дня Незалежності України з’явилися листівки із привітанням від Народного спротиву України.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button