Україна

У 21 населеному пункті Донбасу оголосили примусову евакуацію дітей


У 21 населеному пункті Донбасу оголосили примусову евакуацію дітей

Планується евакуювати 126 дітей із 21 населеного пункту, де ситуація з безпекою залишається критичною.

 
У 21 населеному пункті Донецької області оголошено примусову евакуацію дітей. Про це у вівторок, 4 квітня, повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у Facebook.
 
“Сьогодні під головуванням віце-прем’єр-міністра Ірини Верещук відбулося засідання Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану”, – йдеться у повідомленні.
 
Члени Коордштабу одноголосно підтримали рішення Донецької ОВА про оголошення обов’язкової евакуації 126 дітей із 21 населеного пункту.
 
В області працює п’ять евакуаційних екіпажів поліції Білі янголи. Вони забезпечують безпечне вивезення дітей на броньованих автомобілях.
 
“Евакуйовані діти у супроводі одного з батьків або законного представника будуть забезпечені безкоштовним притулком, соціальними гарантіями, гуманітарною допомогою та психологічною підтримкою”, – зазначили у відомстві.
 
Нагадаємо, 7 березня уряд схвалив примусову евакуацію дітей із зони ведення бойових дій.
 
Раніше повідомлялося, що в Авдіївці на Донеччині залишаються вісім дітей. Незважаючи на постійні обстріли, батьки відмовляються вивозити дітей із міста.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button