Україна

У 2022 році заблоковано понад 1,5 млн спроб атакувати енергетику України


У 2022 році заблоковано понад 1,5 млн спроб атакувати енергетику України

Насамперед ворог атакує операторів систем розподілу та оператора системи передачі, повідомили в Міненерго.

Енергетичний сектор України став однією з ключових цілей ворога, на який спрямовані не тільки фізичні атаки із застосуванням різних видів озброєння, але і кібератаки: у 2022 році заблоковано понад 1,5 млн спроб атакувати галузь. Про це повідомив заступник міністра енергетики України Фарід Сафаров, пише пресслужба Міненерго.

“Енергетика стала другим плацдармом ведення війни, і кібератаки – повноцінна складова цієї агресії. Енергетичний сектор України зазнавав російських кібератак і до 24 лютого 2022, але з початком повномасштабного вторгнення кількість атак істотно зросла. Центром оперативної безпеки оператора системи передачі за минулий рік зафіксовано понад 1,5 мільйона відповідних блокувань спроб атакувати галузь”, – повідомив Фарід Сафаров.

Зазначається, що насамперед ворог атакує операторів систем розподілу та оператора системи передачі.

Міністерством затверджено Перелік об’єктів критичної інфраструктури паливно-енергетичного комплексу і окремо Перелік об’єктів критичної інформаційної інфраструктури для реалізації заходів щодо фізичного та кіберзахисту таких об’єктів.

Крім того, розроблено проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України «Про деякі питання діяльності галузевих центрів кібербезпеки паливно-енергетичного комплексу України», яким планується визначити кіберцентри НЕК Укренерго і НАК Нафтогаз України галузевими центрами кібербезпеки електроенергетики та нафтогазового комплексів України.

Нагадаємо, хакери РФ викрали дані близько 100 тисяч працівників британських компаній.

Раніше повідомлялося, що російські хакери здійснили атаку на сайт мерії Праги.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button