Україна

У 10 класі вивчатимуть озброєння та техніку – МОН


У 10 класі вивчатимуть озброєння та техніку - МОН

Акцент зроблять на практичних навичках – орієнтуванні на місцевості, основах інженерної фортифікації та стрілецькій підготовці.


У 10 класі учні вивчатимуть основи національної безпеки та оборони України, знайомитимуться із принципами управління та планування, вивчатимуть озброєння та військову техніку. Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти та науки України в понеділок, 22 липня.
 
Зазначається, що оновлений проєкт предмета Захист України відображає реалії та виклики, з якими стикається Україна. Програма буде однаковою для всіх учнів незалежно від статі.

Зміст предмета охоплює широкий спектр тем, зокрема інноваційні технології, інформаційну безпеку та домедичну допомогу.
 
“Сьогодні наше завдання – підготувати молодь до викликів сучасного світу, який стрімко змінюється. Ми прагнемо розвивати в підлітків критичне мислення, вміння адаптуватися та реагувати. Оновлення програми предмета Захист України спрямовано на формування важливих життєвих навичок: від надання першої допомоги до розуміння сучасних технологій”, – заявив міністр освіти та науки Оксен Лісовий.
 
У 10 класі учні вивчатимуть основи національної безпеки та оборони України, знайомитимуться із принципами управління та планування, вивчатимуть озброєння та військову техніку. Значну увагу надаватимуть практичним навичкам: орієнтуванню на місцевості, основам інженерної фортифікації та стрілецькій підготовці.
 
Програма 11 класу фокусується на розвитку військових технологій, особливостях інформаційної безпеки, поглибленні знань з домедичної допомоги. Важливим аспектом є вивчення методів захисту цивільного населення в кризових умовах, можливостей і способів оборони України.

Раніше повідомлялося, що відмова студентів чоловічої статі, визнаних придатним до військової служби, від проходження практичної базової підготовки є підставою для відрахування їх із закладу освіти.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine + 8 =

Back to top button