Україна

Тиждень, що минає став важливим для України – Зеленський


Тиждень, що минає став важливим для України - Зеленський

За тиждень українські захисники неба завдали більше сотні групових авіаударів по позиціях і тилах ворога.

Тиждень, що минає був дуже важливим для українських наступальних дій. Про це у неділю, 18 червня, заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні. 

“Завершується цей тиждень – дуже важливий для нас усіх тиждень: для нашої оборони, для наших кроків уперед – для наших наступальних дій. І саме час подякувати всім нашим воїнам, тим, хто відзначився саме цього тижня”.

Глава України відзначив, що найбільш жорстким напрямком боротьби став Таврійський. При цьому, він подякував українським воїнам та згадав про окремі бригади, що виконують бойові завдання на фронті. 

Зокрема, він подякував морпіхам 35-ї окремої бригади, десантникам “Сімдесятдевʼятки”, 130-му окремому розвідбату, 68-ій окремій єгерській бригаді, 23-ій окремій механізованій бригаді і артилеристам 44-ї бригади.

Президент відзначив роту ударних безпілотників 47-ї окремої механізованої бригади на чолі з головним сержантом Рустамом Мустафаєвим та екіпаж броньованої машини розмінування 70-го окремого полку підтримки – старшого сержанта Миколу Нікандрова і молодшого сержанта Романа Лісіна.

Він подякував Нацгвардії й відзначив головного сержанта Василя Ковиліна та командира взводу Дениса Зеленого, 4-й батальйон оперативного призначення, 1-шу Президентську бригаду Нацгвардії, які виконують завдання на Луганщині, під Білогорівкою.

Президент також відзначив Луцький та Львівській прикордонні загони. “Старший солдат Василь Куцик, Авдіївський напрямок, – дуже ефективний у відбитті штурмів. Дякую! Сержант Вадим Дружина, Сіверський напрямок, – успішно “мінусує” солдатів і техніку ворога. Дякую!”, – сказав він.

Зеленський розповів, що за тиждень українські захисники неба завдали більше сотні групових авіаударів по позиціях і тилах ворога.

“Знищено за сім днів майже три десятки ракет і близько пів сотні ударних дронів. Окремо відзначу оборонців неба Київщини, 96 київська зенітна ракетна бригада Повітряних сил. Всі “Калібри” та “Кинджали” під час цих атак були знищені”, – сказав президент.

Президент Володимир Зеленський заявляє, що в Україні не знищено жодної системи Patriot.

Сили оборони в неділю пообіді збили ще один російський гелікоптер Ка-52 Алігатор.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button