Україна

Тисячу за вакцинацію можна буде витратити на квитки МАУ

Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” стала одним з українських авіаперевізників, квитки яких можна придбати за 1 тис. грн, виділену державою повністю вакцинованим громадянам України. Про це повідомляє прес-центр авіакомпанії, пише 1news, посилаючись на 112ua.

“Вказані кошти можна буде витратити на переліт виключно власними внутрішніми рейсами авіакомпанії. Наразі МАУ виконує регулярні внутрішні рейси лише між Києвом та Одесою, плануючи розширення мережі маршрутів у перспективі для надання вакцинованим громадянам більшого вибору можливостей”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що умови процедури бронювання авіаквитків із застосуванням виділених коштів авіакомпанія повідомить після проведення технічної інтеграції.

До прикладу, квитки компанії з Києва до Одеси туди й назад економкласом вартують від 1119 грн, бізнес-класом близько 8 тис. грн.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення, в якому пообіцяв, що держава виплатить по 1000 грн усім українцям, які отримали два щеплення проти Covid-19.

Він уточнив, що за ці кошти можна буде придбати абонемент до спортзалу або фітнес-клубу, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал або виставковий центр або купити квитки для подорожей усередині країни – на внутрішні авіа-, залізничні перевезення.

Пізніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що виплати Covid-вакцинованим буде здійснено за кошти українських платників податків.

Тисячу гривень за повний курс вакцинації, яку українці почнуть отримувати після 19 грудня, можна буде витратити протягом 4 місяців після отримання.

Back to top button