Україна

Тисячі біженців повертаються до окупованої України – ЗМІ


Тисячі біженців повертаються до окупованої України - ЗМІ

Частина громадян, які раніше втекли від наслідків війни, повертаються на тимчасово непідконтрольні законній владі території країни. Вони називають різні причини – возз’єднання з сім’єю, пошук роботи.

 
Тисячі громадян України повертаються на тимчасово окуповані росіянами території, повідомляє європейський телеканал Euronews.
 
Нині у Запорізькій області діє єдиний пропускний пункт. Протягом дня через нього проходять 150–200 машин.
 
Частина тих, хто перетинає кордон, їдуть заради зустрічі з близькими.
 
“У мене там живуть мама та сестра. Якщо їх (росіян, – ред.) не чіпати, не провокувати, більш-менш вони там живуть”, – пояснили українці у відповідь на запитання журналістів каналу.
 
Ще частина громадян повертається туди “у пошуках роботи, яку не змогли знайти на (підконтрольній законній владі, – ред.) українській території”.
 
Нагадаємо, біженці з України отримали право на перетин кордонів Євросоюзу з електронним документом Diia.pl. Він дозволяє пересуватися Шенгенською зоною протягом 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду.
 
Раніше повідомлялося, що ірландський уряд призупинив безвізовий режим для біженців із більшості країн Європи, щоб зберегти місця для українців, які змушені залишити батьківщину через російську військову агресію.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button