Україна

Тисяча кримських татар виїхали до Туреччини, щоб уникнути мобілізації


Тисяча кримських татар виїхали до Туреччини, щоб уникнути мобілізації

Постійна представниця президента у Криму Таміла Ташева провела зустріч із заступником міністра закордонних справ Туреччини Ясіном Серімом.

 
З початку оголошення мобілізації в РФ із тимчасово окупованого Криму до Туреччини вимушено виїхали близько тисячі кримських татар. Про це повідомляє представництво президента України в АР Крим у Facebook.
 
Постійна представниця президента у Криму Таміла Ташева у рамках візиту до Туреччини провела зустріч із заступником міністра закордонних справ країни Ясіном Серімом.
 
“Пан Серім зазначив, що з початку оголошення злочинної мобілізації на території РФ та окупованого Криму до Туреччини вимушено виїхали близько 1000 кримських татар”, – сказала Ташева.
 
Сторони також обговорили проблему політичних ув’язнених. Наразі ця тема залишається на порядку денному для Туреччини в рамках її контактів із РФ.
 
Також постійна представниця відзначила підтримку Кримської платформи з боку Туреччини та її участь у Самітах на найвищому рівні. У відповідь Серім запевнив, що Турецька Республіка і надалі підтримуватиме діяльність Кримської платформи.
 
Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов запевнив, що Україна поверне назад усі втрачені території. Зокрема він повідомив, що Крим повертатимуть “силою та дипломатією”.
 
 
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button