Україна

Тищенко вважає, що не порушував карантин під час гучного святкування Дня народження дружини

Народний депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко не вважає, що порушив карантин, влаштовуючи святкування Дня народження дружини в готелі Fairmont. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«З юридичної точки зору – і це аксіома для нашого карантинного часу – святкування чого-небудь в готельних номерах готелів абсолютно не заборонено. Підкреслю, що мова йде саме про номери готелю, а не про ресторан як про це, не розібравшись, написала частина журналістів. Заборони, пов’язані з обов’язковим карантином, стосуються саме ресторанів… Ніяких кримінальних або адміністративних справ немає. І штрафів відповідних за порушення карантинного режиму немає. Оскільки немає самого факту порушення», – пише нардеп.

Тищенко заявив, що на день народження дружини в готелі він запросив не більше 20 осіб.

За словами нардепа, всі присутні вже перехворіли на коронавірус і здали тести перед тим, як відвідувати захід.

При цьому Тищенко заявив, що готовий понести політичну відповідальність і приніс свої вибачення українцям.

«Виходячи з позицій суспільної моралі, я цілком визнаю, що подібна ситуація могла обурити українське суспільство. Тому приношу свої найщиріші вибачення. Але саме перед суспільством, а не перед тими «викривачами», які в перервах між пошуками скандалів і сенсацій самі зависають в закритих ресторанах, а потім публікують фейки про інших», – написав він.

Нагадаємо, журналісти видання «Страна» першими опублікували відео зі святкування Дня народження дружини Тищенка в готелі Fairmont. На відео видно, що святкування відбувається у клубній зоні, де були накриті столи, а розважала гостей співачка. Гості були без захисних масок і не дотримувались дистанції.

Згодом журналісти програми «Схеми» опублікували великий сюжет, в якому показали, що святкування тривало щонайменше до 2 години ночі і завершилося масштабним феєрверком з Труханового острова, розташованого напроти готелю Fairmont.

Зазначимо, що феєрверки в Україні заборонені через збройний конфлікт, який триває на Донбасі.

Додамо, що Національна поліція заявила, що таки завела справу за фактом можливого порушення карантину під час святкування Дня народження дружини Миколи Тищенка.

Back to top button