Україна

Тимошенко заявила про початок процедури імпічменту Президента, для якого немає законодавства

Лідер партії «Батьківщина», кандидат в Президенти Юлія Тимошенко заявила про намір розпочати процедуру імпічменту чинного президента України Петра Порошенка. Про це вона заявила з трибуни Верховної Ради, повідомляє кореспондент 1News.

Юлія Тимошенко, фото 1News, 26.02.2019

«Ми оголошуємо, що разом із іншими фракціями ми починаємо процедуру імпічменту президента», – сказала Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» звинуватила Порошенка в причетності до закупівель у Росії запчастин до української військової техніки за завищеними цінами, а також у розкраданні армії людьми з оточення Президента.

«Ми вважаємо, що те, що було зроблено, і те, що журналістами-розслідувачами оприлюднено, підпадає під ст. 111 Кримінального кодексу України «державна зрада», – сказала Тимошенко.

Тимошенко у своїй заяві посилається на розслідування проекту «Наші гроші», в якому стверджується, що син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі.

Представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко сьогодні ж з трибуни парламенту заявила, що Державний концерн «Укроборонпром» та заступник секретаря РНБО Олег Гладковський можуть позиватися до суду на журналістів програми «Наші гроші».

«Наскільки мені відомо, «Укроборонпром» і Олег Гладковський будуть позиватися проти журналістів. Щоб вони або вибачились, або навели неспростовні докази….А то складається дивна ситуація. Як тільки ми почали говорити про розкрадання в армії попередніх років, одразу з’являється якась історія з 2015 року і скидається перед виборами», – зазначила Луценко.

За її словами основу журналістського сюжету складає справа, яку НАБУ і САП вели ще у 2015 році і відносно якої не було жодних підозрюваних.

Від 1News: 

Зазначимо, що на сьогоднішній день в Україні немає законодавчої бази для процедури імпічменту. Про це в тому числі заявляла і Юлія Тимошенко напочатку лютого 2019 року.

“У Конституції прописали, як змістити президента, але написали маленьку фразу: процедуру імпічменту та притягнення до відповідальності президента можна реалізувати лише, якщо буде ухвалено відповідний закон про імпічмент”, – сказала Ю.Тимошенко на зустрічі з виборцями в м. Умань Черкаської області.

При цьому вона зазначила, що з 1996 року і досі такий закон так і не було ухвалено. “Його не існує сьогодні. Це означає, що не існує імпічменту. Конституцію не для вас писали. Вона так зроблена, що ніхто ні за що не відповідає. Ніхто не контролюється. Вони самі себе контролюють”, – сказала політик.

Back to top button