Україна

Туреччина вирішила не пропускати тральщики, які Британія передала Україні


Туреччина вирішила не пропускати тральщики, які Британія передала Україні

Місцевий Центр по боротьбі з дезінформацією заявив, що не пропустить тральщики поки не скінчиться війна в Україні.

Уряд Туреччини вирішив не пропускати через свою протоку мінно-пошукові кораблі, які Україні подарувала Британія. Про це повідомляє дирекція комунікаційного Центру по боротьбі з дезінформацією Турецької Республіки.

“Твердження деяких ЗМІ про те, що мінно-пошуковим кораблям, подарованим Україні Великою Британією, дозволили пройти через Турецькі протоки в Чорне море, не відповідають дійсності”, – мовиться в заяві.

Туреччина одразу ж класифікувала “спецвійськову операцію” Росії проти України як “війну” і відповідно до статті 19 конвенції Монтре про режим проток закрила протоки для військових кораблів сторін, що воюють (Росії та України).

Офіційна Анкара вирішила, що не пропустить тральщики поки не скінчиться війна в Україні.

“Туреччина, що неупереджено і старанно дотримується конвенції Монтре з 1936 року, зберігає свою непохитну рішучість і принципову позицію впродовж усієї цієї війни, щоб запобігти ескалації напруженості в Чорному морі”, – стверджує Центр.

Турецька сторона додала, що їхні союзники були належним чином проінформовані про те, що мінно-пошукові кораблі, подаровані Україні Сполученим Королівством, не зможуть пройти через Турецькі протоки до Чорного моря, поки триває війна.

Ердогана обурило, що Україна обігнала Туреччину на шляху до ЄС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button