Україна

Туреччина без вагань підтримує Україну – МЗС


Туреччина без вагань підтримує Україну - МЗС

Представник МЗС Туреччини вважає, що закінчення війни треба шукати у мирних переговорах, результатом яких, за словами посла, має стати “збалансований результат”.

Туреччина без вагань підтримує Україну, як свого сусіда й братню країну, та прагне якомога скорішого завершення війни, яке має відбутися на засадах поваги до “легітимних і законних інтересів українського народу”, заявив генеральний директор з питань міжнародної безпеки Міністерства закордонних справ Туреччини Басат Озтюрк. Про це інформує Голос Америки.

“Ми вважаємо весь український народ також нашими сестрами й братами, і тому я справді вболіваю за них усім серцем. Тому ми не хочемо затягувати цю війну, – додав він. – Звісно, це не означає, що Україна повинна здатися”.

Водночас закінчення війни треба шукати у мирних переговорах, результатом яких, за словами посла, має стати “збалансований результат”.

“Жодна війна не тривала вічно. В умовах укладення миру цієї війни також має бути, безумовно, дотримання легітимних і законних інтересів українського народу. Але ми також маємо це зрозуміти. Ми повинні мати збалансований результат цих мирних переговорів”, – зазначив посол у своїй промові.

Нагадаємо, Реджеп Таїп Ердоган виступив із відеозверненням до участників саміту Кримська платформа у Києві. Він заявив, що Крим повинен повернутись до складу України відповідно до норм міжнародного права.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four + six =

Back to top button