Україна

ТЦК за кордоном не працюватимуть – Міноборони


ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони

Вручення повісток українським чоловикам за кордоном поки що “виглядає досить нереальним”, зазначив речник Міноборони.

Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП) за кордоном не працюватимуть. Вручення повісток чоловікам за кордоном наразі “виглядає нереальним”, повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі Радіо Свобода у четвер, 25 квітня.

“ТЦК за кордоном не працюватимуть. Міністерство оборони не може коментувати ті чи інші дії Міністерства закордонних справ”, – сказав він.

Лазуткін додав, що вручення повісток за кордоном поки що “виглядає досить нереальним, як мінімум”.

Він нагадав, що з 18 травня буде 60 днів у військовозобов’язаних, щоб оновити свої облікові дані. Для тих, хто за кордоном, буде можливість це зробити в консульських установах, а також через електронний кабінет.

“Якщо людина не зробила цього через 60 днів – настає час адміністративної відповідальності”, – нагадав він.

Відповідаючи на запитання, чи потрібно обов’язково чоловікам їхати з-за кордону до України, щоб оновити свої дані, спікер сказав, що ні.

“Обов’язково їхати до України не треба, але якщо людина хоче захищати Батьківщину, хоче долучитися до Сил оборони, то, звісно, варто приїжджати до України”, – зазначив Лазуткін.

Він запевнив, що наразі робиться все можливе, щоб електронний кабінет, через який можна оновити дані, запрацював у червні.

Як відомо, Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою українські чоловіки призовного віку більше не зможуть отримати закордонні паспорти та паспорти громадянина України за межами України. Після цього у Варшаві 300 українських чоловіків заблокували паспортний сервіс.

“Консульський котел”: Бунт українців у Варшаві

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 3 =

Back to top button