Україна

Цивільні залишили Азовсталь – CNN

Цивільні залишили Азовсталь - CNN

Металургійний комбінат Азовсталь

Величезна територія металургійного комбінату Азовсталь стала головним оплотом оборони батальйону Азов у Маріуполі.

 

Цивільні змогли залишити заблокований завод Азовсталь у Маріуполі. На території заводу продовжуються локальні бої. Про це із посиланням на заступника командира полку “Азов” Святослава Паламара повідомляє CNN.

 

“Якщо ви говорите саме про завод Азовсталь, то цивільні, які були з нами, про яких ми дбали – їм вдалося покинути завод”, – заявив Паламар.

 

На цей час завод Азовсталь знаходиться в оточенні російських військ. Українські військові тримають оборону, незважаючи на сили ворога, що перевершують у кілька разів.

 

Водночас, радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив в ефірі інформаційного телемарафону, що маріупольці не можуть покинути місто через окупантів, які блокують евакцацію.

 

“Люди змушені повертатися до міста, тому що їм ніде жити вже… і за рахунок цього починається ще більша напруга на гуманітарну сферу та ще більше загроз та нових викликів”, – сказав Андрющенко.

 

Він підкреслив, що у Маріуполі фактично немає води, їжі та придатних для життя приміщень.

 

“Є якісь квартири, найменш постраждалі, майже без вікон… Води немає, питної води не вистачає категорично, розставлені баки, але якість тієї води, яка розвозиться, – дуже низька, тому що вона береться з найпершої історичної в Маріуполі свердловини …Більше 2 місяців вживання цієї води – це точно не плюс здоров’ю.

 

Андрющенко підкреслив, що навіть ті дані, якими вихваляються окупанти, розповідаючи про роздачу продуктових наборів маріупольцям, доводять, що їжі в місті мало.

 

“Вони вихваляються, що за останні місяці завезли 100 тис. продуктових гуманітарних наборів і роздали маріупольцям і, якщо в місті залишається, у попередньому місяці було 100-130 тис. осіб, ми розуміємо, що це один продуктовий набір на людину на місяць!” , – наголосив Андрющенко.

 

Він зазначив, що саме голод змушує людей працювати на окупантів за їжу.

 

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button