Україна

Циклон Philipp принесе в Україну прохолоду і дощі

Циклон Philipp вплине на погоду в Україні у вихідні. Буде прохолодно і можливі дощі. Про це в Фейсбуці написала синоптикиня Наталія Діденко, повідомляє 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

“Україну 4-го вересня перетинатиме холодний атмосферний фронт циклону на ім‘я Philipp. Чому такий правопис у шановного Philipp, тобто, з двома р, важко сказати. Ми дещо насторожено ставимося до таких подвійних букв, але й знаємо, що з них – переважно ‘пшик‘. Шлейфом під час його проходження можливі періодичні дощі. Якщо чесно, будуть вони переважно невеликими, той самий ‘пшик’, проясненням – поступатимуться, дадуть нам можливість погріти носи та щоки. Але парасолі все ж киньте у подорож”, – написала Діденко.

За її словами, у неділю антициклон витіснить фронт, посуне Philipp-а далі, тому в більшості областей опадів не буде. Лише північну частину торкне вологість – можливі там 5-го вересня невеликі дощі.

Синоптикиня зазначає, що температра повітря на вихідні буде невисокою.

“Протягом дня +14+19 градусів, у південній частині комфортніше, +19+24 градуси. У Києві вихідними можливі періодичні дощі, які також даватимуть дорогу несміливому осінньому сонцю. Тому вдома не сидіть – буде хоч і не “бабине літо”, але для подорожей близьких і далеких нормально”, – пише вона.

Ночі – холодні, а протягом дня очікується +15, +16 градусів, додала Діденко.

Back to top button