Україна

ЦПД спростовує новий фейк про “мирні переговори”


ЦПД спростовує новий фейк про мирні переговори

Центр протидії дезінформації наголошує, що у зверненні президента Зеленського про “шлях до справедливого миру” не йшлося про мирні переговори з РФ.

Центр протидії дезінформації спростовує меседжі про те, що Україна нібито готується розпочати мирні переговори з РФ у червні цього року. Про це йдеться в публікації ЦПД у понеділок, 29 квітня.

“Такі меседжі допомагають ворогу в його намаганнях посіяти занепадницькі настрої в українському суспільстві. Не дайте ввести себе в оману та довіряйте лише верифікованим джерелам інформації!” – йдеться в повідомленні.

У ЦПД наголошують, що президент України Володимир Зеленський насправді заявив, що “світова більшість повинна примусити РФ до миру та може це зробити; саме в червні може початися шлях до справедливого миру”, але у зверненні Зеленського, в якому були такі слова, не йшлося про мирні переговори.

“Ідеться про саміт щодо Української формули миру у Швейцарії, який стане майданчиком для обговорення майбутнього мирного процесу. РФ не буде учасником цього заходу, тож ні про яке “укладення миру” не йдеться”, – стверджують у ЦПД.

Раніше повідомлялося, що росіяни розповсюджують фейк щодо наступу на Сумську область. 

Країна мрій чи буферна зона: як впливають на українців ворожі іпсо

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button