Україна

Цьогоріч «Укрзалізниця» запустить близько 30 нових літніх маршрутів

«Укрзалізниця» планує оптимізувати розклад приблизно десяти наявних регулярних рейсів і запустити понад 30 нових літніх сполучень на 2021 рік, повідомляє 1NEWS з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Також хочуть з’єднати міста-мільйонники Харків — Дніпро і Харків — Одеса (через Кривий Ріг), відновивши з’єднання Кривою Ріг — Одеса.

Про це заявив керівник пасажирського напряму УЗ Олександр Перцовський на презентації.

«Усі ці плани ми беремо не з голови, а з наявних пропозицій громадських активістів. За останні місяці ми отримали понад 450 запитів щодо зміни розкладу й оптимізації маршрутів», — розповів Перцовський.

За його словами, тривалість поїздки Київ — Маріуполь «Нічним експресом» №9/10 скоротиться на 57 хв, а назад — на 45 хв, а сам маршрут із Запоріжжя до Комиш-Зорі пролягатиме через Пологи, а не Федорівку.

Перцовський повідомив, що в межах оптимізації напрямку до Рахова поїзд №217/218 Київ — Рахів замінили на поїзд №244/245, який вирушає о 19:06 (замість 15:02) і приїжджатиме в кінцеву точку прибуття на годину швидше.

За новим розкладом поїзд №5/6 Ужгород — Херсон і поїзд №58/57 Ковель — Одеса стануть щоденними. Також тепер з’явиться можливість без пересадок добиратися до морських курортів із Лисичанська — таким чином хочуть збільшити кількість туристів.

«Ми почули численні прохання активістів і відновили зупинку поїзда №779/780 Суми — Київ — Суми на ст. Бахмач-Ніжин Пасажирський, а також додали зупинку на курорті Кароліно-Бугаз за маршрутом Київ — Ізмаїл», — розповів керівник пасажирського напряму УЗ.

Споживайте свідомо, читайте незалежних

Корисна їжа часто дорожча, ніж фастфуд, але за неї ваш організм буде вдячний значно більше. Якісна інформація теж коштує грошей. Підтримайте hromadske

«Укрзалізниця» також змінила час посадки для регулярних поїздів №228 Київ — Бердянськ (16:13-10:05) та №86 Львів — Новоолексіївка — Бердянськ (10:55-14:00). Водночас поїзд №116 Київ — Бердянськ залишився без змін.

За словами Перцовського, через підвищення популярності маршруту Костянтинівка — Харків змінився час відправлення поїзда №7087/7088 і скоротилася тривалість поїздки. З 1 червня в УЗ планують змінити розклад і прискорити рух для поїздів «Інтерсіті+».

 

 

 

 

Back to top button