Україна

ЦНС: Росія призупинила вивезення населення з ТОТ


ЦНС: Росія призупинила вивезення населення з ТОТ

Росіяни уже запланували завезення масовки з РФ, а також залучення бюджетників, які залежні від окупаційної влади.

Російські окупанти призупинили вивезення місцевих мешканців з тимчасово окупованих територій (ТОТ) України до завершення псевдовиборів. Про це повідомив Центр національного спротиву у неділю, 3 вересня.

“Противник намагається забезпечити необхідну явку на “виборах” 10 вересня через залучення до участі у “голосуванні” якнайбільшої кількості населення ТОТ Донецької та Луганської областей. У зв’язку з цим, окупанти припинили з початку серпня організоване вивезення громадян України з ТОТ Сходу України на територію РФ”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що тільки з початку поточного року було вивезено на територію РФ близько 28 тисяч осіб різної вікової групи із ТОТ Донецької та Луганської областей.

Разом з тим росіяни уже запланували завезення масовки з РФ, а також залучення бюджетників, які залежні від окупаційної влади.

Також повідомляється, що під час псевдовиборів на ТОТ планується уточнити списки осіб, що можуть потрапити під мобілізацію.

“Саме з цією метою окупаційні адміністрації дозволили використовувати будь-який документ, що посвідчує особу при реєстрації на “виборчих дільницях” в тому числі українські паспорти та посвідчення водія”, – додали у ЦНС.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія РФ призначила на 10 вересня “вибори” на захоплених територіях України – частинах Херсонської та Запорізької областей, а також у “ДНР” і “ЛНР”.

За організацію псевдовибрів повідомлено про підозру голові російської ЦВК

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button